EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉG

A veszteségekkel és gyásszal való megküzdés kérdései jelen vannak szervezetekben és iskolákban egyaránt. Erőforrást nyújthat akár egy-egy beszélgetés, konzultáció, egy kiképzett szakember jelenléte, vagy egy időben azonnal rendelkezésre álló információ, gyakorlatba bevethető módszer. Mivel ezek nem mindig vannak kéznél, sőt, szervezetfejlesztő cégek és HR szakemberek sem feltétlenül kapnak tréninget a gyásszal való megküzdéssel kapcsolatban, egy együttműködési megállapodás megoldás lehet erre a kihívásra.

Keretszerződés által szabályozott együttműködő partnerként ("contractor") jelenleg több vállalattal és alapítvánnyal dolgozok együtt. Amennyiben úgy véli, hogy az Ön intézményét is támogatná ez a megoldás, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Az alábbiakban felsorolok néhány példát a gyakorlatomból.

1 - "Az öngyilkosság gyásza" című online kurzushoz való hozzáférés biztosítása HR szakemberek, vezetők és azon kollégák számára, akik így vesztették el egyik munkatársukat. Ez olyan intellektuális támogatást adhat, amely segít jobban megérteni az öngyilkosság természetét és olyan eszközöket ad, amelyekkel a gyászolók jobban meg tudnak küzdeni egyrészt belső élményeikkel, másrészt pedig a társas kihívásokkal (pl. stigma, tabu stb.).

2 - Szakmai konzultáció. Olyan egyszeri beszélgetés, amely segít a veszteség miatt kialakult helyzetben felmerülő kérdéseket megválaszolni és a következő lépéseket megtervezni.

3 - Egyéni gyászkísérés, amely során a veszteséget átélő felnőtt vagy gyermek rendszeresen találkozhat egy szakemberrel. Az online vagy személyes beszélgetések segítik a gyászolót érvényes (valid) élményeinek megélésében, feltárásában és konstruktív kifejezésében.

4 - Csoportos "változáskezelés", ami olyan egy vagy többalkalmas esemény, amely során egy egész osztály vagy munkacsoport önkéntesen részt vehet az előzetesen egyeztetett cél megvalósítása érdekében (pl. a munkahelyi átszervezések / leépítések következtében előálló veszteségek érzelmi támogatása vagy egy osztálytárs halála miatti gyász támogatása).

5 - Előadás, műhely, tréning. Olyan tematikusan felépített tanulási esemény, amely segít szakembereknek (pl, HR munkatársak vagy vezetők) számára jobban megérteni a veszteségek és a gyásszal való megküzdés témáit és módszertanát, annak érdekében, hogy jobban tudják közösségüket támogatni ezzel kapcsolatban.

6 - Team munka. Olyan együttműködés, amely során egy beavatkozási tervet nem csak egy, hanem több szakember alkot meg egy gyermek, felnőtt vagy közösség támogatása céljából. (Pl. egy vagy többalkalmas beszélgetés az igazgatóval, HR vezetővel és a csoportvezetővel az öngyilkosságban elhunyt munkatárs családjának és munkatársainak támogatása kapcsán.)

A fenti példákon felül felmerülhetnek további, egyéni igények az együttműködésre. Amennyiben ezeket megosztaná velem, kérem keressen elérhetőségeimen. Köszönöm.

Az alábbi gombra kattintva időpontot foglalhat: (hamarosan)

Látogassa meg tovább honlapjaimat is. Ezek listáját a főoldal alján találja meg a KAPCSOLAT sávban.

(c) Polyánki Balázs 2023 - www.blackribbon.hu

EGYÜTTMŰKÖDÉS

www.blackribbon.hu

mail@blackribbon.hu

Tel: 06 70 978 3618

(c) Minden jog fenntartva 2023