KONZULTÁCIÓ

Olyan online (Zoom) vagy személyes találkozó, ami a gyászoló ritmusában, egyénre szabottan valósul meg. Célja az, hogy segítse a gyászolót élményeinek megélésében, felfedezésében és kifejezésében. Van, hogy egy alkalom már elég ahhoz, hogy az egyén tovább tudja folytatni mindennapjait a gyász ösvényén. Máskor több héten keresztül dolgozunk együtt, rendszeres találkozók keretében. És olyan is van, hogy ennél rendszertelenebb módon, de többször van igény a konzultációra. Mivel mindenki egyéni módon gyászol, a gyász kísérésének is alkalmazkodni kell ehhez.

Ára: 10.000 Ft / 60 perc

A legtöbb gyászoló online keres meg és így is dolgozunk, Zoom segítségével. Van, aki személyesen jön el hozzám. Amennyiben úgy véli, hogy Ön is szeretne konzultációt, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Az alábbiakban felsorolok néhány példát a gyakorlatomból.

1 - "Meghalt a feleségem. Nem tudom hogyan mondjam meg a 2 éves kislányunknak".

2 - "Elvetéltem. Még nem mondtam meg senkinek. Elveszve és erőtlennek érzem magam. Nem bírom tovább".

3 - "Elhagyott a barátnőm. Azóta minden rossz. Iszok. Tudom, hogy ez nem, jó. Változni akarok."

4 - "Homoszexuális vagyok. Hogyan mondjam el másoknak (coming out-oljak)? Félek, mert annyi mindent elveszíthetek".

5 - "Hiányzik az apukám. A tüneteim is azóta állnak fenn. Nem akarok több gyógyszert. Hogyan léphetnék ki ebből?"

6 - "Az esküvőm napján jöttem össze szeretőmmel. Azóta próbálom ezt rendezni magamban. El akarok válni a férjemtől és a szeretőmmel akarok élni. Megőrülök ebbe, folyton csak sírok és sírok. Őrült vagyok?"

7 - "A férjem COVID-os lett. Két hete láttuk utoljára, amikor kórházba ment. Hétvégén meghalt. Itt vagyok a picivel és egyszerűen nem tudom mi lesz. El sem tudtunk köszönni tőle."

8 - "A párom rákos. Nincs sok ideje hátra, de úgy tesz mintha ez nem lenne igaz. Hogyan segíthetek neki és magamnak?".

9 - "Bántalmaz a nárcisztikus szeretőm. Mindent meg tesz, hogy megbántson. Elegem van, de csak ő van nekem. Eddig tűrtem, de elhatároztam, hogy szakítok vele, de nem akar összejönni. Úgy érzem megrekedt az életem ebben a se vele se nélküle állapotban, kimerültem, kilátástalan ez az egész."

10 - "Nem érzem jó anyának magam. Szeretem a picit, de annyira kimerít az, hogy nem alszom és csak vele vagyok. Úgy érzem, hogy el vagyok vágva az élettől. Minden annyira megváltozott, hogy nem ismerek magamra, elvesztettem önmagam, naponta többször sírok, amikor nem látnak."

A veszteségek és az ún. másodlagos veszteségek területe igen széles skálán mozog, amelyeket a konzultáció során is érinthetünk. Olyan is van, hogy egy veszteséget egy már eleve meglévő krízis folyamán él meg valaki, amikor erőforrásai amúgy is korlátozottak. Ilyenkor jól jöhet egy képzett szakértő támogatása, aki segít újra megtalálni azokat az erőforrásokat, amelyek a megküzdés során felhasználhatóak. Ez egy olyan kapcsolat, amelynek alapja a bizalom. Minden konzultációs munka előtt egy ingyenes, 30 perces orientációs találkozót biztosítok a hozzám fordulók számára, annak érdekében, hogy a kihívás megismerésén felül egymást is jobban megismerhessük. Amennyiben szeretne élni ezzel a lehetőséggel, kérem vegye fel velem a kapcsolatot. Köszönöm.

Látogassa meg tovább honlapjaimat is. Ezek listáját a főoldal alján találja meg a KAPCSOLAT sávban.

(c) Polyánki Balázs 2023 - www.blackribbon.hu

KONZULTÁCIÓ

www.blackribbon.hu

mail@blackribbon.hu

Tel: 06 70 978 3618

(c) Minden jog fenntartva 2023